Proti všem

zpět

20.03.2017

Začnu trochu neočekávaně: Předsedkyně svazu včelařů, paní Mrg. Jarmila Machová, napsala úvodník do letošního březnového svazového časopisu. Něco z něj vyberu:

„V průběhu lednového předsednictva mi zazvonil telefon … Volal pan ministr financí. Informoval mě o pozměňovacím návrhu zákona o daních z příjmů poslankyně Ivany Dobešové … Panu ministrovi jsem celou záležitost vysvětlila a to i v kontextu historie jejího vzniku a hlavně důležitosti tohoto ustanovení pro zájmové včelaře. Je třeba ocenit, že pan ministr v době, kdy Parlament žil zákonem o střetu zájmů … osobně projevil v této věci zájem o názor svazu, který má 54000 členů a porovnal jej s tím, co chce spolek mající cca. 40 členů. Po vyslechnutí argumentů ČSV a okolností přijetí tohoto ustanovení, které bylo vyjednáno v roce 2004 pan ministr financí Andrej Babiš uzavřel záležitost s tím, že se nic měnit nebude ...“

Všimněte si: Ministr financí se obrátil s žádostí o názor na společenskou organizaci a na základě postoje svazu zavrhl poslaneckou iniciativu, která mu měla do kasy přinést peníze. Připomeňme si, že proti tomuto ministru financí stojí jako jeden muž prakticky celá poslanecká sněmovna, ať už se jedná o opoziční, nebo koaliční poslance – a v podstatě mám dojem, že se to týká i poslanců za ANO.

Opírají se do něj tvrdě již dlouho. Nakonec i něco našli: korunové dluhopisy. Tak ministr financí řekl, že je od příštího roku zdaní, jako každé jiné příjmy. A to bylo najednou řevu – protože z toho tyje celá ta banda! Bývalý nejlepší ministr financí totiž těmi dluhopisy uplatil i další partaje, když se korunové dluhopisy staly prostředkem, jak se vyhnout placení daní. A.B. samozřejmě využil toho, co umožňuje zákon a asi teprve teď mu došlo, že to je obstojná špína a tak toto korýtko chce zrušit. Nemohu si pomoci, ale tomu tleskám: ministr financí opět hledá celospolečensky rozumné řešení a ne jen zájem elit.

Proč tomu tak je? Čirou náhodou pan poslanec A.B. NENÍ ZÁVISLÝ na poslaneckých příjmech a snaží se řešit problémy. O jeho podnikání si můžete myslet cokoliv, ale prakticky všem poslancům vadí to, že za A.B. je práce, kterou vidí i voliči. ANO, A.B. v Parlamentu ČR reprezentuje tyto firmy, vlastně jejich zaměstnance, ale zjevně na své poslanecké a ministerské funkci hledá celospolečenský konsenzus, ke kterému ho nikdo netlačí (ba právě naopak) – a to tady již dlouho nebylo!

Hle – mezi více, než 290 poslanci parlamentu máme také jednoho jasného poslance sněmu. Přísně vzato, není první. Alespoň vykročili na tuto cestu i další:

Myslím, že prvním byl Jiří Paroubek. Jakkoliv existuje spousta asi i oprávněných výhrad proti němu a navíc ze zcela různých dob, jeho výkon funkce předsedy vlády byl na tu zdejší žumpu zcela výjimečný. Jak dopadl? Těsně před volbami byla zveřejněna zřejmě záměrně pomlouvačná ‚tajná‘ zpráva a navíc lidem naše liberální ‚média‘ vysvětlila, že jeho bradavice je vlastně ztělesněné peklo…

Dalším byl šéf ‚béčka‘ ODS, tedy vlastně ‚veverek‘. Ten mladý kluk viděl, že se moc krade a měl docela iluzorní představu, že to napraví. No, když jim šlápl na kuří oko, vlastně přistřihl penězovody, vymetli s ním docela tvrdě.

A nakonec musím ještě uvést ‚našeho‘ Japonce. Byl to vlastně on, kdo se rozhodl s korupcí zatočit, oproti výšeuvedenému již zcela systematicky. Zde se projevila východní část jeho ‚já‘ – neliberální východní společnosti považují korupci za velké zlo, které působí přímo karmicky.

Všimněte si, jak se právě tito lidé stali cílem velmi pečlivé, cílené a fakticky likvidační kampaně. Pročpak nebyla tak tvrdá kampaň vedena proti dalším poslancům? Máme v poslaneckých lavicích takové, za kterými jsou mrtví, za kterými jsou ohromné škody, na které doplácíme všichni a další vynikají jen svojí neschopností rozumně pracovat. Přesto je liberální ‚média‘ nechávají na pokoji a oni pokračují ve své devastační činnosti.

Chce mi snad někdo tvrdit, že kdysi vyhlášený ‚nejlepší ministr financí‘ pan Lihoslav by také konal jako pan A.B.? Mohu Vás ubezpečit, že si na jeho ministrování dobře pamatuji a pamatuji také neuvěřitelnou aroganci s jakou přistupoval nejen k tripartitě – tedy celospolečenskému konsenzu, ale i k tvorbě zákonů, o tom, do jakého mínusu vybral pokladnu, již vůbec nemluvě. Výsledkem byly ohromné průšvihy, které v lepším případě (když se je podařilo jakž-takž zavčasu zalepit) stály státní kasu (a tedy na daních i nás, občany) jenom jednotky miliard korun. Církevní restituce jsou již poněkud silnější tabák, stejně jako ekologické nesmysly (tady je nutné připomenout ‚vrchního zeleného‘ a jeho choť, madam Biomasu). Do tohoto spolku již pouze dosaďme pověstné modré straky a výsledek je zcela předvídatelný:

Sníží se daně, možná i zruší EET a KH, aby se zase mohlo v klidu krást a co ušetříme na nezaplacených daních, zaplatíme dvakrát na poplatcích, které tu dosud nebyly. Jednou zaplatíme službu jako takovou a podruhé zaplatíme to, že nyní to již bude komerční služba a budeme muset platit zisk, který spadne do kapes těchto poslanců… Že budeme platit i jejich další krádeže ze státní kasy i mimo ni, je nasnadě. Ještě je co rozkrást – ve zdravotnictví a školství je dost peněz, co by se daly ‚privatizovat‘, o důchodovém systému vůbec nemluvě, ale tam se přece již opatrně začalo kopat. A nezapomeňme, že ještě budeme platit za děravé zákony a průvan v státní kase toho ‚nejlepšího ministra financí‘, kterého ‚naše‘ liberální televize stále prosazuje na obrazovky, jako by to byl vítěz všech voleb od zániku Pompejí.

Také pozor na to, že se asi objeví v parlamentu noví podnikatelé. Jsou již snahy svézt se na úspěchu ANO a založit si v parlamentu živnost. Není to sice úplně jisté, ale nejspíše z toho nekouká nic jiného, než bída těch našich stávajících ‚státotvorných‘ partají.

Dejme si pozor na to, co je a co není pravda. Každý z nás má nějaké představy, ale buďme opatrní a při hodnocení si vždy uvědomme svoji pozici a preference. Není zdravé si lhát do vlastní kapsy. Nemusím mít rád nikoho z výšeuvedených, ale poctivě jim přiznejme jejich díl. Pomůže nám to všem. A jen tak mimochodem, doufám, že uvedené výjimky nejsou poslední – jenomže to bude záviset i na voličstvu. Buďme opatrní při hodnocení volebních slibů, budou to zítřejší chyby. Příští vítězství té bandy by nemuselo být ničím jiným, než novými mrtvými Pompejemi.

Vynesme do příštích voleb požadavek zúčtování s liberalizmem ve všech jeho podobách!

zpět


diskuze

Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500